Louis Talpe opnieuw veroordeeld voor fikse snelheidsovertreding

Foto: Karel Hemerijckx

Louis Talpe opnieuw veroordeeld voor fikse snelheidsovertreding

Print

De Brugse politierechter heeft acteur Louis Talpe (33) veroordeeld tot een geldboete van 900 euro en een rijverbod van 45 dagen. De acteur, vooral bekend om zijn rol van Mega Toby, werd geflitst aan 145 per uur waar hij 90 mocht. De acteur haastte zich die dag naar een opname van de vtm-serie “Aspe”.

Op 7 februari reed Louis Talpe vanuit zijn woonplaats Antwerpen langs de N49 richting Knokke. Ter hoogte van Damme werd hij geflitst aan een snelheid van 145 kilometer per uur. De rechter merkte op dat de acteur al meerdere rijverboden opliep. “Ik weet trouwens dat hij enkele maanden geleden in Aalst ook al veroordeeld is voor overdreven snelheid, ik lees ook de kranten”, sprak de rechter.

De verdediging vroeg om begrip voor de specifieke situatie van de acteur. “Hij heeft in 2014 zowat iedere opdracht uit binnen- en buitenland aanvaard. Op een jaar rijdt mijn cliënt 60.000 tot 70.000 kilometer.” Die bewuste dag was Louis Talpe net geland op de luchthaven van Zaventem. Hij moest eerst nog langs zijn woning in Antwerpen en dreigde te laat in Brugge te zijn voor de opnames van Aspe.

MEEST RECENT