Familie Kennis gepassioneerd door speedway

Wim Kennis in actie Foto: Jef Wijckmans

Familie Kennis gepassioneerd door speedway

Print
Rumst - Tijdens het weekend trekt Willy Kennis (62) naar racecircuits om te trainen met zijn speedwaymotor. In wedstrijden staat hij, ondanks zijn hogere leeftijd, nog steeds zijn mannetje. “Maar mijn zoon Wim heeft meer talent.”

Het gebrek aan aandacht en vooral aan pistes in België maakt dat deze sport erg onbekend blijft bij het grote publiek. “In België hebben we enkel een baan in Heusden Zolder die dan nog maar drie keer per jaar voor onze sport openstaat” zegt Willy.

“Om te trainen trek ik tijdens het weekend met de camper naar Lelystad in Nederland wat al gauw twee uur rijden is. Het alternatief is Norden in Duitsland maar dat is vijf uur rijden. Samen met mijn vrouw en grootste supporter, Jenny vertrekken we vrijdagavond, slapen in de wagen op een parkeerplaats op de grens om dan zaterdag en een beetje op zondag te kunnen trainen.”

Enkele jaren geleden waagde ook zijn zoon Wim (22) zijn kans in deze sport. “Hij is een echt natuurtalent” zegt Willy. “Maar het is en blijft gevaarlijk want het gaat om snelheid en extreme rijvaardigheid. Net als ik was hij al betrokken in een aantal crashes met kwetsuren als gevolg. Logisch dat zijn werkgever (Aertssen grondwerken) daar niet gelukkig mee is.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Metropool zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio