Valse politiemail met verkeersboete opnieuw verstuurd

Valse politiemail met verkeersboete opnieuw verstuurd

Print
Ravels / Retie / Arendonk -

Inspecteurs van de lokale politie Kempen Noord-Oost hebben woensdag opnieuw uren verloren met het beantwoorden van telefoons van mensen die een valse politiemail hebben ontvangen.

Een vervalste mail met daarin de echte telefoonnummers van de ­politie Kempen Noord-Oost en ondertekend door een bestaande hoofdinspecteur kwam dinsdag in honderden mailboxen ­terecht. In de mail werden mensen opgeroepen een openstaande boete van 103,50 euro online te betalen voor vrijdag.

De mail bleek al snel vals en de politie onderstreepte dat echte boetes nooit via mails en online betalingen worden geïnd. Ondertussen stond de telefoon bij de politiezone roodgloeiend.

“Na dinsdagavond stond de ­teller op ongeveer 1300 ­oproepen”, zegt commissaris Nico Meulemans. “Vanochtend was het in eerste ­instantie een stuk rustiger. Maar rond de middag was het plots weer prijs waardoor de kaap van de tweeduizend ondertussen is overschreden.”

Opnieuw kwamen de telefoons uit heel Vlaanderen. Uit de gesprekken bleek dat dezelfde mail van dinsdag woensdag minstens tweemaal ­opnieuw werd verstuurd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio