Portugees is nieuwe coach Olympiakos

Vitor Pereira Foto: IMAGEGLOBE

Portugees is nieuwe coach Olympiakos

Print

De Griekse topclub Olympiakos Piraeus heeft niet lang zonder hoofdcoach gezeten. Nadat dinsdag de Spaanse coach José Miguel Gonzalez, alias Michel, werd bedankt voor bewezen diensten, werd woensdag Vitor Pereira aangesteld als opvolger.

Volgens Griekse media dinsdag leek oud-doelman Antonis Nikopolidis de belangrijkste kandidaat om Michel als hoofdcoach op te volgen, maar het is de 46-jarige Portugees geworden, die vooral bekend is van zijn periode bij FC Porto. Met de Portugese grootmacht won hij in 2012 en 2013 de titel. Over de lengte van het contract werd niets bekendgemaakt. Griekse media menen te weten dat Pereira voor tweeënhalf jaar tekende.

Olympiakos staat in eigen land op de tweede plaats na 17 speeldagen, op één punt van leider PAOK Saloniki. In groep A van de Champions League eindigden de Grieken op de derde plaats, waardoor ze in de Europa League belandden. Daar nemen ze het in de eerste knock-outronde op tegen het Oekraïense Dnipro.

Bij Olympiakos speelt de Servische middenvelder Luka Milivojevic, die door RSC Anderlecht wordt verhuurd aan de Grieken.

Meer sportnieuws