Tien trends voor 2015

Foto: *

Mode

Tien trends voor 2015

Print
Even onvermijdelijk als de eindejaarslijstjes zijn de trendrapporten die aan het begin van elk jaar voorspellen waarmee we borden, glazen en kleerkasten zullen vullen. Een overzicht van de meest opvallende trends.

- Het Nederlandse kleurbedrijf Azko Nobel zweet bij koperoranje als dé kleur van 2015, omdat het een warme en zorgzame omgeving weerspiegelt. Het bekende kleurbedrijf Pantone tipt dan weer Marsala, een diep bordeaux, als kleur van het jaar. Gelukkig zijn beide tinten prima te combineren.

- Hij gaat al zo'n tien jaar mee, maar modejournaliste Milou van Rossum schrijft in de Nederlandse krant NRC Handelsblad dat het dit jaar echt gedaan zal zijn met de skinny jeans. Komt in de plaats: een iets wijder model waarvan de zoom een beetje opgerold mag worden voor mannen, een bootcut, boyfriend of een model met rechte pijpen en een hoge taille voor vrouwen.

- Volgens de Belgische editie van het magazine Elle is fietsen het nieuwe joggen en ruilen vrouwen hun loopschoenen voor een koersfiets of een mountainbike.

- Nog volgens Elle hangen we ons interieur dit jaar vol met lekker nostalgische tekeningen van planten. Deze botanische prints kwamen ook terug op de catwalks bij modehuizen als Lanvin, Valentino en Marni.

- Het magazine Feeling voorspelt dat we met z'n allen in designhotels willen logeren, maar liefst kiezen voor de zeer budgetvriendelijke varianten. In dit soort hotels zijn de lobby's belangrijker dan de kamers: sociaal contact primeert.

-  Volgens de Britse krant The Daily Mail moeten we de dadel een kans geven in 2015. Volgens een recent onderzoek bevatten ze mangaan, seleen en koper, die je immuunsysteem versterken. Bovendien zitten de vruchten vol anti-oxidanten.

- Als we het weekblad Flair mogen geloven, gaan we dit jaar allemaal aan de alcoholvrije wijn. Steeds meer boeren experimenteren met lightversies van hun product, waar ook minder alcohol in zit. Resultaat: meer glaasjes, minder zwaar hoofd.

- Volgens barvrouw Hannah Van Ongevalle worden whiskycocktails de nieuwe gin tonics. De rijke en complexe smaken van whisky zijn in haar 'Pharmacy' al populairder dan de verschillende ginvarianten.

- De Britse krant The Times ziet een grote toekomst voor spelt. Pastamark Soubry gaat speltpasta op de markt brengen en de industriële bakkerij La Lorraine kiest voor speltbrood. Niet iedereen ziet hier echter de voordelen van in: volgens graantechnoloog Jan Delcour is spelt niet gezonder dan tarwe.

- Soepen worden de nieuwe sapjes, tenminste als we de Britse krant The Telegraph mogen geloven. Net als sapjes bevatten ze geen vet en veel vitaminen, met dit voordeel: ze houden je ook warm op een winterdag.

 

 

 

 

 

 

NIET TE MISSEN