Leicester heeft Kroatische spits beet

De Kroatische international Andrej Kramaric verlaat Rijeka voor het Engelse Leicester City. Dat maakte de Kroatische club woensdag bekend. Leicester heeft de transfer nog niet bevestigd. Er moet dan ook nog wat papierwerk afgehandeld worden. Zo heeft Kramaric nog een werkvergunning nodig om in Groot-Brittannië aan de slag te mogen. Eens dat in kannen en kruiken is, ligt er voor de 23-jarige spits een contract voor drieënhalf jaar klaar.

jvh

Kramaric speelde anderhalf seizoen voor Rijeka. In 2013 plukte de Kroatische vicekampioen hem weg bij zijn jeugdclub Dinamo Zagreb. Dit seizoen speelde hij zich in de schijnwerpers door vijf doelpunten te scoren in de Europa League, waarvan één tegen Standard Luik.

Kramaric koos voor Leicester, hekkensluiter in de Premier League, maar genoot ook de belangstelling van koploper Chelsea. De club van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard wou hem dan eerst nog wel aan een ander club (volgens Engelse media het Nederlandse Vitesse) uitlenen. Bij Leicester wordt hij een ploegmaat van Ritchie De Laet.

Meer sportnieuws