© EFE

Manchester United strikt ex-doelman van Barcelona

Manchester United heeft zopas een akkoord bereikt met de Spaanse doelman Victor Valdes (32), die op Old Trafford al even revalideerde van een zware knieblessure. De voormalige doelman van Barcelona tekende een contract voor achttien maanden bij Manchester United, meldt de BBC.

wic

Victor Valdes was tot eind vorig seizoen de doelman van Barcelona, waarmee hij zes keer kampioen van Spanje werd en ook drie keer de Champions League won. Zijn contract liep af, maar door een zware knieblessure vond hij geen nieuwe club. Een tijdlang werd hij in verband gebracht met Liverpool, maar uiteindelijk trok hij naar Manchester, om daar verder te revalideren.

Dat resulteerde nu in een contract tot medio 2016. De transfer van Valdes doet velen wel de vraag stellen wat de plannen nu zijn met eerste doelman David De Gea. Zal hij blijven en zal Valdes zich schikken als bankzitter? In het verleden meldde Real Madrid zich alleszins al voor De Gea, maar in Manchester klinkt het dat de 24-jarige De Gea binnenkort zijn contract zeker zal verlengen.

Mogelijk betekent de komst van Victor Valdes ook het vertrek van reservedoelman Anders Lindegaard (30).

Meer sportnieuws