© Photo News

‘Deze barbaarsheid raakt iedereen’

De Franse bisschoppen spreken in een communiqué hun verontwaardiging uit over de aanval tegen het Parijse satirische weekblad Charlie Hebdo, zo heeft KerkNet woensdag gemeld.

Het Franse episcopaat spreekt zijn medeleven uit met de families en verwanten van de slachtoffers van deze 'verschrikkelijke en onbegrijpelijke' aanval. 'Wij spreken ons medeleven uit met de redactie en de medewerkers van Charlie Hebdo. Er bestaan geen woorden voor deze terreur. Niets kan dergelijk geweld rechtvaardigen. Dit is niet alleen een aanval tegen de vrije meningsuiting, maar net zo goed tegen een van de fundamenten van onze samenleving, die zich ondanks de grote onderlinge verscheidenheid moet inzetten voor de versterking van de vrede en de broederschap. Wij worden allen geraakt door deze barbaarsheid.'

Volgens de Franse kerkleiders bewijst deze aanval nog dat de vrede een goed is dat telkens opnieuw moet worden verworven, aldus KerkNet.

Ook de Franse moslimraad veroordeelt 'met de grootste klem' de 'terreurdaad met uitzonderlijk geweld'. Zij vraagt 'provocaties die alleen maar olie op het vuur kunnen gieten te vermijden', en roept moslims op 'zeer waakzaam te zijn' in verband met 'manipulaties van groepen met extremistische inzichten, welke ze ook zijn'.

Nu in het nieuws