Bouw nieuw provinciehuis van start gegaan

De site hoe ze er nu bij ligt. Foto: Provincie Antwerpen

Antwerpen -

De opbouw van het nieuwe provinciehuis is van start gegaan. Ondertussen is men aan de funderingswerken begonnen en zijn de eerste boringen uitgevoerd. Het gebouw zal vanaf eind 2017 alle provinciale diensten huisvesten. “Duurzaamheid is enorm belangrijk bij dit project”, zegt gedeputeerde voor Patrimonium en Financiën Ludwig Caluwé.

Het gebouw zal zich bevinden op de site aan de Koningin Elisabethlei. Wanneer de funderingen gefinaliseerd zijn, zal het consortium Democo-Denys beginnen aan het opbouwen van de ondergrondse parking. Het bouwwerk zal uiteindelijk een gelijkvloers en veertien verdiepingen tellen.

Er zal tevens een BEO-veld worden aangelegd. Deze duurzame techniek zal de hitte in de zomer kunnen bestrijden en de koude wintermaanden warmer kunnen maken. Een heuse operatie, want er zullen 350 boorgaten met een diepte van ongeveer 100 meter gemaakt moeten worden.

“De investeringskost van dit systeem is echter na twaalf jaar volledig teruggewonnen”, verduidelijkt Caluwé. “Duurzaamheid is enorm belangrijk bij dit project. Een klassieke stookinstallatie zal je niet meer vinden in het nieuwe provinciehuis, de gevels worden hoogwaardig geïsoleerd, voor het sanitair wordt regenwater ingeschakeld en op de ondergrondse parking zal er een groendak te zien zijn. Mede door het zo goed als energie-neutrale karakter, zal het gebouw een visitekaartje zijn voor moderne en efficiënte administratie.”

Wie verdere vragen heeft over dit bouwproject, kan terecht bij het infopunt in de Lange Lozanastraat 223, bellen naar 03/240.69.68 of een mail versturen naar nieuwprovinciehuis@provincieantwerpen.be.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio