37 maanden cel voor inbraak en geweld tegen politie

Foto: DBA

37 maanden cel voor inbraak en geweld tegen politie

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Denis (23) en Samet S. (21) veroordeeld tot 37 maanden cel en 1.200 euro boete. De twee Serviërs hadden vorig jaar ingebroken in een café. Toen ze door de politie betrapt werden, had een van de agenten rake klappen gekregen.

Een voorbijganger had op 7 februari 2014 gezien hoe twee mannen café Masarati aan de Diepestraat in Antwerpen waren binnengedrongen. Hij verwittigde meteen de politie. De patrouille die ter plaatse kwam, trof braaksporen aan een zijdeur aan en ging naar binnen.

De agenten zagen er twee mannen aan speelautomaten staan. Ze hadden inbrekersmateriaal bij en op de grond lagen geldladen en lag geld verspreid. De beklaagden hadden al drie speelautomaten en een sigarettenautomaat opengebroken. Ze lieten zich echter niet zomaar arresteren. Denis S. rukte zich los en ging lopen. Een van de agenten zette de achtervolging in, maar kwam ten val. De beklaagde kon even later alsnog geklist worden.

Samet S. had de andere agent met zijn vuist op het oog, het hoofd en de kin geslagen. Hij gooide vervolgens nog een barkruk en kon ontkomen. Ook hij kon opgespoord worden, omdat hij na zijn vlucht nog sms’en naar Denis S. had gestuurd.

Beide beklaagden lieten verstek gaan op hun proces en de rechtbank beval dan ook hun onmiddellijke aanhouding. De uitbater van het café, de agenten en de stad Antwerpen - als hun werkgever - hadden zich burgerlijke partij gesteld en kregen in totaal ruim 3.200 euro aan schadevergoedingen toegekend.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio