Arrest over vechtpartij Xinglin Wu opnieuw uitgesteld

Foto: bfs

Arrest over vechtpartij Xinglin Wu opnieuw uitgesteld

Print
Antwerpen / Sint-Niklaas -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag het arrest in de zaak over de vechtpartij waarbij Xinglin Wu (20) om het leven kwam, opnieuw uitgesteld, ditmaal naar 4 februari. De schermutseling was twee jaar geleden dramatisch geëindigd met de verdrinkingsdood van de student uit Sint-Niklaas. Twee van zijn belagers gingen in beroep tegen hun veroordeling tot zes jaar cel en riskeren er nu tien.

De feiten speelden zich in de nacht van 30 september 2012 af. Xinglin was samen met wat vrienden naar discotheek Mansion in Antwerpen getrokken. Na een dispuut met een toiletdame werden twee van zijn kameraden en Mohamed E.A. (20) aan de deur gezet, waarna ook hun vrienden de dancing verlieten.

Buiten kwam het tot een vechtpartij en Xinglin sloeg samen met drie anderen op de vlucht, achtervolgd door de beklaagden. Eén van hen kon zich in veiligheid brengen in een karaokebar, de drie anderen verstopten zich op een woonboot in het Kempisch dok.

Mohamed en Abdel-Mouhaimine H. (23) hadden eerst Xinglin aangepakt, die versuft door de slagen en de drugs in het water was beland en verdronken. Dan hadden ze samen met Abdessamad B. (22), die eerst nog de auto had geparkeerd, de twee anderen in elkaar geslagen. Hij had daarvoor drie jaar cel gekregen en ging niet in beroep.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio