Gewapende nachtelijke overval blijkt wraakactie op drugsdealer

De ingebeukte voordeur van de woning. Foto: GvA

Gewapende nachtelijke overval blijkt wraakactie op drugsdealer

Print
Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn woensdag twee jongemannen verschenen die samen met twee minderjarige kompanen een bejaarde dame en haar kleinzoon gewelddadig hadden overvallen in haar huis. Achteraf bleek dat ze wraak wilden nemen op de kleinzoon, die hen opgelicht had bij een drugsdeal. De mannen kijken aan tegen 3 jaar cel.

De feiten speelden zich af op 26 februari 2014 in een sociale woonwijk in Mechelen. Daar kreeg het bejaarde slachtoffer ‘s nachts bezoek van vier gemaskerde mannen die haar en haar kleinzoon bedreigden met een wapenstok en een vuurwapen en op zoek gingen naar geld. Omdat de politie het vreemd vond dat dit in een sociale woonwijk gebeurde, bleek al snel uit het onderzoek dat de feiten gelinkt waren aan het drugsmilieu. De kleinzoon had enkele klanten opgelicht en deze kwamen hiervoor wraak nemen. Bij de overval kreeg hij enkele rake klappen, de grootmoeder werd enkel bedreigd. Behalve geld was er ook 50 gram weed buitgemaakt.

Nadat dit duidelijk werd, gaf de kleinzoon toe te vermoeden wie de daders waren, waarop deze zich spontaan kwamen aanbieden bij de politie. Tegen de twee meerderjarigen werd 3 jaar effectieve celstraf gevorderd. De advocaat van een van de beklaagden geeft toe dat zijn 18-jarige cliënt een beetje een loser is. “Hij slaagt er maar niet in om zijn leven te organiseren en er iets nuttigs mee te doen”, aldus meester Frederic Thierbaut. “Ik pleit dan ook voor een werkstraf van 300 uur die hem een zinvolle dagbesteding en wat discipline zal bijbrengen.”

De rechtbank spreekt zich uit op 4 februari.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio