© BELGA

© BELGA

1/2

Negen personen opgepakt na aanval op politie, één meerderjarige aangehouden

Na de aanval op het politiecommissariaat aan de Bockstaellaan in Laken heeft de politie dinsdagavond negen personen opgepakt. Het ging om zeven minderjarigen en twee meerderjarigen, van wie uiteindelijk slechts één meerderjarige is ter beschikking gesteld van het parket.

‘Dinsdagavond rond 20.00 uur hebben enkele tientallen jongeren het commissariaat aangevallen en bekogeld met stenen en molotovcocktails’, zegt Laurens Dumont, woordvoerder van het Brusselse parket.

‘Daarbij raakte niemand gewond maar de politiemensen die in het commissariaat aanwezig waren, zijn sterk onder de indruk van de feiten. Zij riepen gisterenavond versterking op en bij aankomst van die versterking, ging de groep jongeren op de loop. De agenten konden nog negen mensen oppakken. Na verhoor werd slechts één persoon ter beschikking gesteld van het parket.’

Wraakactie voor geamputeerd been?

De aanleiding voor de relletjes is nog onduidelijk. Op sociale media werd de link gelegd met het incident in Laken waarbij een jonge verdachte van een diefstal door een politiewagen werd aangereden, waarna het been van de jongeman diende geamputeerd te worden. Dinsdag raakte bekend dat een aantal politieagenten zich op Facebook vrolijk zou maken over het lot van de jongeman.

‘Er is op dit moment geen enkele objectieve reden om een link te leggen tussen die feiten en de aanval op het politiecommissariaat’, zegt parketwoordvoerder Dumont. ‘Dat maakt voorwerp uit van het onderzoek.’ De politie speurt intussen verder naar andere verdachten van de relletjes. Daarvoor worden onder meer beelden van bewakingscamera’s uit de omgeving geanalyseerd.

Nu in het nieuws