‘Volgende dinsdag kost liter diesel minder dan een euro’

Foto: BELGA

‘Volgende dinsdag kost liter diesel minder dan een euro’

Print

De prijs voor een vat ruwe olie is in vrije val. De prijs bedraagt nu geen vijftig euro per vat meer, en daardoor worden ook de brandstofprijzen goedkoper. Volgens de voorspellingen van site brandstofprijzen.be betaal je volgende week dan nauwelijks een euro voor een liter diesel.

Op dit ogenblik kost een liter diesel aan de tank nog maximaal 1.205 euro, maar volgende week zakken de prijzen opnieuw. Wanneer de trend van deze week zich doorzet, is de prijs nog maximaal 1.175 euro per liter. Aangezien veel tankstations extra kortingen geven op brandstof (sommigen tot 18 cent per liter), gaan we dinsdag wellicht voor het eerst in bijzonder lange tijd naar een prijs onder de euro voor een liter diesel. ‘Dit is echt heel lang geleden’, vertelt Omer Coekaerts van brandstofprijzen.be. ‘De laatste keer dat de prijs van diesel inclusief korting onder de euro dook, was rond april 2010. Als we kijken naar wanneer de officiële prijs aan de pomp onder de euro zat, dan moeten we zelfs terug naar februari 2010.’

Vanaf zaterdag is er ook kans op een daling van de prijs van gewone stookolie. De te verwachten prijs is dan ca. 540 euro per 1000 liter voor leveringen vanaf 2000 liter. Dat is een daling van ongeveer drie cent per liter. Ook benzine (Euro 95) wordt goedkoper, en kost nog maximaal 1.31 euro aan de pomp.

.

Nu in het nieuws