Gewelddadige ‘crimi-clowns’ slaan opnieuw toe

Een jongeman is vanochtend in Champion (Namen) met geweld overvallen door valse clowns. De daders gingen aan de haal met de geldbeugel van het slachtoffer.

wver

Volgens L’Avenir werd de twintiger om zes uur ’s ochtends overmeesterd en mishandeld door drie of vier mannen die als clown verkleed waren. Het slachtoffer werd na de feiten voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Het fenomeen dook eerder al op in het noorden van Frankrijk. Een 19-jarige man werd er voirig jaar veroordeeld tot zes maanden met uitstel omdat hij voorbijgangers terroriseerde als clown. Ook het zuiden van Frankrijk heeft af te rekenen met een reeks misdrijven door daders die zich als clown verkleden. In Montpellier werd een 35-jarige man dertig keer geslagen met een ijzeren staaf. In andere dorpen in dezelfde regio werden drie automobilisten aangevallen door ‘clowns’. Ook in Groot-Brittannië, Luxemburg en de Verenigde Staten werd het fenomeen al gesignaleerd.

Ook in ons land werd al melding gemaakt van een vergelijkbaar incident. Een 18-jarige Nijvelaar riep eind oktober de politie op, en verklaarde dat hij was aangevallen door twee valse clowns. Dat bleek echter een uit de hand gelopen (slechte) grap.

Nu in het nieuws