Racing Genk verlengt contract van Kabasele

Foto: Photo News

Racing Genk verlengt contract van Kabasele

Print

Christian Kabasele heeft vandaag zijn handtekening geplaatst onder een contractverlenging bij KRC Genk. De 23-jarige Belgische verdediger met Congolese roots ligt nu onder contract tot 2018.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Kabasele kwam na het einde van vorig seizoen transfervrij over van tweedeklasser KAS Eupen. Hij tekende destijds een contract voor 2 seizoenen (tot 2016) met twee optiejaren. De optie werd nu gelicht door de club.

Kabasele ontpopte zich dit jaar tot absolute seizoensrevelatie bij de Limburgers. Hij schitterde als vervanger van de naar Napoli vertrokken Koulibaly in het hart van de defensie. Hij kreeg in ons zomertransferrapport als enige speler van Genk een 9 op 10 en behoort zo tot de vijf beste zomertransfers van dit seizoen (bekijk hier het transferrapport van Racing Genk ).

'KRC Genk is zeer tevreden over de prestaties van Kabasele en bevestigt met deze contractverlenging het vertrouwen in deze jonge speler met een groot potentieel. Het is een overeenkomst die past binnen de visie van de club om jongeren die een verrijking vormen voor de kern langer te behouden', luidde de mededeling van de Limburgers.
Meer voetbalnieuws