Wat zijn de veiligste luchtvaartmaatschappijen?

Foto: EPA

Vakantie

Wat zijn de veiligste luchtvaartmaatschappijen?

Print

De website AirlineRatings.com, die gespecialiseerd is in het in kaart brengen van de luchtvaartmaatschappijen, heeft een lijst met de veiligste maatschappijen opgesteld.

Het Australische Qantas voert de lijst aan. Volgens AirlineRatings was Qantas, dat de jongste vloot heeft, de voorbije decennia telkens een voorloper bij elke grote evolutie in veiligheid en zou het een richtpunt moeten zijn voor andere luchtvaartmaatschappijen als het gaat om degelijkheid en veiligheid.

Verder vinden we in de toptien (in alfabetische volgorde) ook nog Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa en Singapore Airlines.

Die tien maatschappijen lopen volgens AirlineRatings altijd voorop bij innovatie op het vlak van veiligheid en bij het lanceren van nieuwe toestellen.

Bij de low-costmaatschappijen vinden we volgende 10 namen bovenaan terug (in alfabetische volgorde): Aer Lingus (Ierland), Alaska Airlines (VS), Icelandair (IJsland), Jetblue (VS), Jetstar (Australië), Kulula.com (Zuid-Afrika), Monarch Airlines (VK), Thomas Cook (VK), TUIfly (Duitsland) en WestJet (Canada).

Van de 449 maatschappijen die AirlineRatings bestudeerde, kregen er 149 het maximum van 7 sterren. Een vijftigtal kregen maar 3 sterren. Vier maatschappijen moeten het stellen met één ster: Tara Air (Nepal), Nepal Airlines (Nepal), Scat Airlines (Kazachstan) en Kam Air (Afghanistan). Die vier mogen trouwen niet vliegen binnen de Europese Unie.

NIET TE MISSEN