Tourbaas opgezet met opnieuw uitzendingen op Duitse tv

Marcel Kittel is één van de Duitse troeven in de Tour Foto: Photo News

Tourbaas opgezet met opnieuw uitzendingen op Duitse tv

Print

De Duitse televisiezender ARD zendt vanaf dit jaar de Ronde van Frankrijk opnieuw uit. ARD en Tour-organisator ASO (Amaury Sport Organisation) hebben een akkoord over de uitzendrechten van de Tour in 2015 en 2016. Dat bevestigde Tourbaas Christian Prudhomme woensdag.

Wegens de dopingproblematiek besliste de ARD, net als de ZDF, na de Tour van 2011 te stoppen met liveverslaggeving van La Grande Boucle.

‘ARD is een belangrijke speler op de markt en hun terugkeer is een goede zaak voor ons, de Tour en het wielrennen in het algemeen’, aldus Prudhomme, die verduidelijkte dat het om een akkoord gaat omtrent de live-uitzending van het laatste uur of anderhalf uur van elke Tour-etappe. Over het bedrag dat daarvoor op tafel gelegd werd, wou Prudhomme niets kwijt.

Voor de terugkeer van ARD ziet de Tourbaas meerdere redenen. ‘Er zijn heel wat inspanningen geleverd in de strijd tegen doping. Bovendien hebben de Duitsers de voorbije vier jaar liefst achttien etappes gewonnen. Ze beschikken over uitstekende sprinters en daarnaast staat er een heel beloftevolle generatie klaar.’

Meer sportnieuws