© Leo De Nijn

Garage Hendrickx stopt na 25 jaar met verkoop van Seats

In oktober stopt Garage Hendrickx op de Battelsesteenweg in Mechelen als verdeler van Seat. Het bedrijf gaat na 25 jaar een eigen koers varen omdat de klant van ‘de grote fusies’ niet de dupe mag zijn.

Leo De Nijn

“We kunnen ons niet vinden in de visie van de grote bedrijven. Het is bijna een kind afgeven, maar we doen het in belang van de klant. Die willen we dezelfde service blijven geven in hun vertrouwde omgeving en tegen een betaalbare prijs”, zeggen René Hendrickx (56) en Steven Borken (33), die enkele jaren geleden Garage Hendrickx heeft overgenomen.

“Om zoveel mogelijk kosten te besparen worden synergiën gemaakt om ondernemingen op te krikken en de concurrentiestrijd aan te gaan. Ook de autosector ontsnapt daar blijkbaar de komende jaren niet aan. Kan allemaal goed zijn, maar wij willen nog lang niet die koers gaan varen. Dat is de mening van René en daar sta ik helemaal achter”, vertelt Borken.

Garage Hendrickx verkoopt nog tot eind oktober nieuwe Seats . "Daarna zetten we onze garage verder als onafhankelijke hersteller van alle merken in onze carrosserie. Onze 11 personeelsleden blijven allemaal in dienst. We gaan ons grotendeels richten op de verkoop van tweedehandswagens, maar ook op stock- en jaarwagens", klinkt het.

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio