Blindegeleidehond in levensgevaar na aanval door pitbulls

Print
Schilde -

Twee pitbulls hebben aan de Vraagheideweg in Schilde een blindegeleidehond levensgevaarlijk toegetakeld. Het slechtziende baasje Baddy Lauwereys (43) is ontdaan.

Trouwe kijkers van ‘Iedereen Beroemd’ op Eén herinneren zich vast nog hoe de programmamakers Baddy Lauwereys een week volgden toen ze haar blindegeleidehond Jonna twee jaar geleden kreeg. Sindsdien zijn Baddy - die aan één oog blind is en uit het andere slechts 10% ziet - en Jonna onafscheidelijk.

“Op 30 december liet ik Jonna rond 14u even uit aan de Vraagheideweg vlakbij mijn woonst.

Ze staat altijd onder commando, daarom gun ik haar dat moment van ontspanning. Plots kwamen twee pitbulls aangerend. Ze vlogen Jonna zonder aanleiding aan. Mijn hond ging direct onderdanig op haar rug liggen, waardoor de veertig bijtwonden vooral geconcentreerd zijn op haar vier poten.”

Baddy probeerde Jonna los te trekken, maar kreeg een hap in haar hand. “Die machteloosheid vergeet ik nooit meer. Gelukkig reageerden twee buurvrouwen op mijn hysterische gegil.” Dankzij de buurvrouwen en politie kon de aanval gestopt worden.

“Mijn kind”

Baddy had slachtofferhulp en een traumapsycholoog nodig .”Ik heb geen kinderen, Jonna is mijn kind. Dankzij haar was ik weer mobiel. Ze zal nooit meer als blindegeleidehond kunnen werken. Maar hopelijk komt ze nog terug naar huis als huishond.”

Volgens Caroline Roofthooft van politiezone Voorkempen kon een van de honden in beslag worden genomen. “Het ging om een kruising pitbull-Amerikaanse bulldog. In overleg met de eigenaar hebben we hem laten inslapen. De tweede hond is nog op de dool.”

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – Editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio