© FB

Ophef op Facebook over 'gewelddadige' arrestatie van minderjarige in Hasselt

Op Facebook is er veel ophef ontstaan over de arrestatie van een minderjarige aan het station van Hasselt. Jongeren filmden die met een gsm. Ze hekelen de aanpak van politie HAZODI en beweren dat agenten het T-shirt van de 14-jarige arrestant uittrokken. “Dit klopt niet”, reageert korpschef Philip Pirard. “De minderjarige bracht schade toe aan een combi en viel agenten aan. Op de beelden op Facebook zie ik gewoon een arrestatie. Onze politiemensen maakten geen enkele fout.”

MW

De politie HAZODI was dinsdagnamiddag rond 16 uur in de stationsbuurt van Hasselt bezig met een onderzoek naar namaakkleding in een pand. Tijdens dit werk richtten enkele jongeren zich tegen de twee agenten. In geen tijd werden ze omsingeld door zeker dertig jongeren. Een van de minderjarigen, die men wilde meenemen voor verhoor, vernielde een combi, verzette zich heftig en probeerde te ontkomen.

De agenten konden niet anders dan hem te overmeesteren om hem te verhoren in het politiegebouw. De verdachte worstelde zich daarbij uit zijn bovenkleding. De aanwezige jongeren begonnen tijdens de arrestatie te roepen en te tieren en grepen naar hun gsm om beelden te maken. Een meisje zette die op Facebook. In enkele uren tijd werd het filmpje, dat intussen offline is, bijna 10.000 keer bekeken. Het werd druk bekritiseerd, afgekeurd en bespot, in het Nederlands en in het Turks.

De minderjarige werd gisteravond nog verhoord. De politie heeft een pv opgesteld omdat de jongen een gerechtelijk onderzoek probeerde te verhinderen en schade toebracht aan de politie. De ouders van de jongen zullen ook worden ingelicht. Het parket beslist verder over deze zaak.