Schansspringer weer bij bewustzijn na crash bij sprong over 136 meter

De Zwitser Simon Ammann (33) heeft in de 63e editie van het prestigieuze Vierschansentoernooi een zware val gemaakt. Ammann ging bij een sprong over 136 meter door zijn benen bij de landing en viel voor de ogen van zijn vrouw en pasgeboren baby zwaar op zijn gezicht. Hevig bloedend aan het gelaat en buiten bewustzijn moest hij worden afgevoerd, maar zijn toestand is ondertussen wel stabiel.

hrt, wic

De Zwitser Simon Ammann, viervoudig olympische kampioen, viel bij zijn tweede sprong op het Vierschansentoernooi met zijn gezicht tegen het ijs en verloor daarbij het bewustzijn. Aan de kant keken zijn vrouw en pasgeboren baby met afgrijzen toe.

De 33-jarige Ammann, die hevig bloedde aan het gezicht, kreeg ter plaatse de eerste zorgen en werd vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis in Schwarzbach, waar hij opnieuw bij bewustzijn kwam.

'Simon Ammann is intussen stabiel en kan bewegen. Hij moet wel nog ter observatie in het ziekenhuis blijven', aldus de woordvoerder van de Zwitserse federatie.

Eindwinst voor Kraft

De 21-jarige Kraft begon als leider aan de slotmanche en had in het Oostenrijkse Bischofshofen aan een derde plaats genoeg om de eindwinst veilig te stellen. De zege in die laatste manche ging naar zijn landgenoot Michael Hayboeck, die dankzij sprongen van 137,5 meter en 136,5 meter uitkwam op een totaal van 288,4 punten. Kraft zette sprongen van 133,5 meter en 132 meter neer, waardoor hij 271,3 punten sprokkelde. Kraft eindigde het Vierschansentoernooi met 1106,7 punten en behield zo een kleine voorsprong van amper zes punten op Hayboeck (1100,7 punten).

Kraft legde de basis voor zijn eindwinst begin vorige week in het Duitse Oberstdorf, waar hij de eerste zege in zijn carrière boekte. In Garmisch-Partenkirchen moest hij op nieuwjaarsdag vrede nemen met de zesde plaats, zondag legde hij in Innsbruck beslag op de tweede plaats. Op de erelijst van het Vierschansentoernooi volgt hij zijn landgenoot Thomas Diethart op.

Meer sportnieuws