Ambulancepersoneel krijgt kogel- en steekwerende vesten

Verscheidene ambulanciers dragen al steekwerende vesten Foto: Patrick Hattori

Ambulancepersoneel krijgt kogel- en steekwerende vesten

Print
Mechelen - Het AZ Sint-Maarten in Mechelen heeft extra maatregelen getroffen nadat afgelopen najaar een verpleger in mekaar werd geslagen door een tiener. Zo krijgt het ambulancepersoneel binnenkort zelfs kogel- en steekwerende jassen.

Op de spoedafdeling van het AZ Sint-Maarten in Mechelen sloegen begin oktober de stoppen door van een tiener. Hij vond dat zijn moeder niet goed werd geholpen en viel een verpleger aan. De verpleger kreeg een vuistslag en was een week werkonbekwaam. In het ziekenhuis werden sedertdien extra maatregelen getroffen om agressie zoveel mogelijk te voorkomen.

“Zo wordt de toegang tot de behandelingsruimtes van de spoedafdeling beter afgeschermd, krijgt het personeel in geval van agressie bijstand vanuit het ziekenhuis zelf en is er een sensibiliseringscampagne opgestart over hoe men met agressie moet omgaan en hoe men kan vermijden dat agressie escaleert”, zegt Nico Garmyn van het AZ Sint-Maarten. Er is ook een affichecampagne naar de patiënten en bezoekers opgestart.

Het ziekenhuis voert momenteel ook een marktonderzoek over de aankoop van kogel- en steekwerende vesten voor het personeel van de ziekenwagens en MUG. 

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio