© HBvL

Limburger met clusterhoofdpijn vraagt euthanasie

Peter Ketelslegers (32) uit Diepenbeek heeft euthanasie aangevraagd omdat hij ondraaglijk blijft lijden aan clusterhoofdpijn. In november van vorig jaar onderging de Limburger nog een veelbelovende operatie, maar ook die kon hem niet van zijn pijn verlossen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Peter moet dagelijks tot 40 hevige pijnaanvallen ondergaan. Een video van zo’n aanval schokte in augustus heel Vlaanderen.

mce

Hij heeft twee zoontjes van 7 en 12. ‘Zelfmoord plegen, dat wil ik hen niet aandoen’, zegt hij in de krant. De Diepenbekenaar heeft een zware behandeling achter de rug, die vruchteloos blijkt. ‘Half september kreeg ik een neurostimulator ingeplant die stroomstoten geeft. Eerst hielp het: de elektrische impulsen verdrongen de pijn, maar de hoofdpijn heeft nu een ‘omweg’ gevonden’. Ketelslegers verblijft in het ziekenhuis van Sint-Niklaas. Hij heeft voortdurend morfine nodig, maar de dokters weigeren hem op te geven. De situatie is volgens hen nog niet uitzichtloos. Het lijden van Peter is er niet minder om.

‘Ze willen nog proberen om een batterij onder mijn oogkas te steken om extra stroomstoten te geven en kunnen nog gaatjes boren in mijn schedel. Ze zullen het toch snel moeten kunnen oplossen, want ik hou het niet meer uit’, besluit hij.

Vastgoed

Jobs in de regio