Photo News

Boonen en Lefevere verdacht van belastingontduiking

Het Kortrijkse parket heeft na lang onderzoek beslist om topwielrenners Tom Boonen, Stijn Devolder, ploegmanager Patrick Lefevere en vijf andere betrokkenen uit de Quick.Step-ploeg voor de rechter te slepen. Ze worden ervan verdacht via complexe fraudesystemen voor ‘aanzienlijke bedragen’ belastingen te hebben ontdoken.

Het onderzoek naar mogelijke fiscale fraude binnen de ploeg van Etixx-Quick.Step-topman Patrick Lefevere – die uitgerekend vandaag zijn zestigste verjaardag viert – liep al enkele jaren en was al een tijdje afgerond. Nu pas heeft de bevoegde procureur zijn eindvordering klaar.

“Het gaat om een dossier van belastingontduiking waarbij het met complexe fraudesystemen de bedoeling was om inkomsten van wielrenners verborgen te houden voor de fiscus”, was het enige wat parketwoordvoerder Tom Janssens over de zaak kwijt wilde. De verdachten riskeren zware boetes tot drie miljoen euro en zelfs celstraffen tot twee jaar.

Opvallend is dat Boonen en enkele andere renners nochtans in 2013 al een schikking troffen en grote bedragen terugbetaalden aan de fiscus. Toch ontlopen ze een proces dus niet.

Ploegleider Patrick Lefevere wilde gisteravond nog niet reageren op de doorverwijzing.

Lees meer in uw dinsdagkrant

MARC KLIFMAN

Meer sportnieuws