© mas

© Patrick De Roo

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stad trakteert inwoners opnieuw op gratis volksfeest

De nieuwjaarsdrink van het stadsbestuur op de Grote Markt is de apotheose van de Winter in Antwerpen. 15.000 Antwerpenaren heffen vandaag samen het glas op 2015.

Jan Stassijns

’t Stad geeft er ene. Zondag vindt op de Grote markt de traditionele nieuwjaarsdrink plaats. Gratis, een cadeautje van het stadsbestuur aan alle Antwerpenaren. Het volksfeest lokte vorig jaar 15.000 mensen en ook nu wordt er een massa volk verwacht. Bovendien is deze eerste zondag van de maand opnieuw een koopzondag, in de soldenperiode. Druk wordt het dus zeker.

750 liter glühwein

De stad heeft zich in ieder geval goed voorbereid met 750 liter glühwein, 25 vaten Seefbier en 50 vaten Winterkoninck. Voor wie zich in het nieuwe jaar had voorgenomen om te minderen op zijn of haar alcoholverbruik, zijn er 1000 liter soep, 750 liter warme chocomelk en 1500 bekers munthee. En met de 6000 porties friet hoeft niemand honger te lijden.

Traditiegetrouw deelt de stad ook cadeautjes uit aan de aanwezigen. De voorbije editie waren dat 15.000 fluohesjes met het opschrift: Laat A Zien.

Straattheater

Naast een hapje en een drankje trakteert de stad ook op muziek, straattheater en een draaimolen. Wie samen met duizenden andere Antwerpenaren het glas wil heffen op 2015, kan zondag 4 januari van 11 tot 13.30u terecht op de Grote Markt en de Suikerrui.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners