© REUTERS

Rugblessure noopt Australiër Kyrgios tot forfait voor Hopman Cup tennis

Australië zal het op de komende Hopman Cup tennis in Perth zonder thuisfavoriet Nick Kyrgios (ATP 52) moeten rooien. Dat hebben de organisatoren woensdag laten weten. De 19-jarige Kyrgios sukkelt met een rugblessure en wordt vervangen door Matthew Ebden (ATP 231). De Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams, gaat op 4 januari 2015 van start.

Kyrgios, die op Wimbledon nog Rafael Nadal uit het toernooi had gekegeld, liep zijn blessure op training in Melbourne op. Hij past nu voor de Hopman Cup om zijn deelname aan het ATP-toernooi van Sydney en aan de Australian Open niet in het gedrang te brengen. Het is nu aan Ebden om, samen met Casey Dellacqua, de Australische eer hoog te houden in Perth.

Naast Australië komen ook de Verenigde Staten (Serena Williams/John Isner), titelverdediger Frankrijk (Alizé Cornet/Benoit Paire, Canada (Vasek Pospisil/Eugénie Bouchard), Tsjechië (Lucie Safarova/Adam Pavlasek), Groot-Brittannië (Andy Murray/Heather Watson), Italië (Fabio Fognini/Flavia Pennetta) en Polen (Jerzy Janowicz/Agnieszka Radwanska) in actie op de Hopman Cup.

Groep A: Canada, Tsjechië, Italië en de Verenigde Staten

Groep B: Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Polen

Meer sportnieuws