Portland en Jan Pieter Deltour 'winnen' Acoustic Monday-auditie

Foto: Pieter Osaer

Portland en Jan Pieter Deltour 'winnen' Acoustic Monday-auditie

Print
Lint - In de AED-studio's in Lint werden maandagavond audities gehouden voor de tweede editie van Acoustic Monday in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Die maandagen zijn een nieuw muzikaal initiatief waarachter zich naast organisatoren Filip Van Vlem en Jan Kerckhofs onder meer ook Kris Wauters heeft geschaard. Die zat maandag trouwens ook in de jury.

Vijftien artiesten uit het hele land, waarvan de meesten al door de wol geverfd in Idool, The Voice, De Beste Singer Songwriter van Vlaanderen en andere talentenjachten, mochten elks twee nummers brengen. Daarna kozen de vakjury en het publiek elk een artiest die sowieso al naar de Acoustic Monday op maandag 23 februari 2015 mag.

De vakjury koos voor Jan Pieter Deltour, een singer-songwriter uit Sint-Martens-Bodegem die met Salty Tango ook al wat airplay kreeg op onder andere Q Music en al in het voorprogramma van Gabriel Rios optrad. Deltour wist de jury met twee eigenzinnige nummers te overtuigen. Het publiek weerhield Portland, een duo uit Scherpenheuvel dat nog maar twee maanden samen zingt en speelt maar bijzonder harmonieus en origineel voor de dag kwam. De derde artiest voor AM 2015 wordt via social media gekozen.

Kris Wauters benadrukte in zijn samenvattend jurygesprek dat er nog heel wat talent in de vijftien zat, maar dat er nu eenmaal maar twee konden doorgaan. "Het idee van een wedstrijd staat eigenlijk compleet haaks op het concept van Acoustic Monday waar muziekliefhebbers zich, wars van elke commerçe, komen uitleven en amuseren. Ik zie daar in de toekomst heel veel goeds in, zelfs een maandelijkse Acoustic Monday. Talent is er duidelijk genoeg."

Op de eerste Acoustic Monday vorig jaar voor een volle Arenberg kwamen naast drie beginnende talenten ook Natalia, Brahim en Kris Wauters zelf meespelen. Presentatie was in handen van Kobe Ilsen die de nieuwe artiesten ook maandag een hart onder de riem kwam steken.

www.facebook.com/AcousticMonday?fref=ts

 

.

Nu in het nieuws