100-jarige woont naast 101-jarige zus

Foto: Joren De Weerdt

100-jarige woont naast 101-jarige zus

Print
Heist-op-den-Berg -

Nu Jozef 'Jefke' Heremans honderd kaarsjes mocht uitblazen, wonen er op de Westmeerbeeksesteenweg in Booischot twee eeuwelingen naast elkaar. De buurvrouw van 'Jefke' is niemand minder dan zijn zus, Rosalia. Zij wordt 102 in maart.

De buren van oud-strijder Jozef 'Jefke' Heremans versierden de voorbije week hun voortuintjes met vlaggen en wimpels. Op zijn verjaardag kreeg de eeuweling ook nog bezoek van een cameraploeg van het Eén-programma Iedereen Beroemd. 's Avonds kreeg hij dan weer een delegatie van het schepencollege over de vloer. Een afmattend schema, maar niet voor de eeuweling, zo blijkt. “Ik heb altijd veel contact gehad met mensen. Bovendien ben ik nog goed te been voor mijn ouderdom. Wat leven in de brouwerij stoort me dus niet”, lacht hij.

Tot aan zijn pensioen werkte Jef bij de Heistse groente- en fruitveiling, die enkele jaren later de deuren sloot. Maar ook daarna zat hij geen moment stil. Wat zijn geheim is voor een gezond en lang leven? “Ik doe elke morgen aan gymnastiek en eet dagelijks een stukje spek als ontbijt. Af en toe lust ik ook wel eens een borreltje”, knipoogt hij. “Voor de rest is het volgens mij van puur contentement dat ik zo oud geworden ben.” ‘Jefke’ brengt dagelijks een bezoekje aan zijn zus, die naast de deur woont. “Ook zij verkeert nog in goede gezondheid, al heeft ze wel wat moeilijkheden met stappen”, sluit hij af. De honderdjarige heeft een zoon, een kleinkind, en een achterkleinkind.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio