Tiener brengt eigen strip uit

Sylvia heeft al tien albums klaar van Team Lou. Foto: leo brouwers

Tiener brengt eigen strip uit

Print
Westerlo -

De negentienjarige Sylvia Tops uit Heultje (Westerlo) is al van jongs af begeesterd door strips. Vanaf nu liggen de eerste exemplaren van Team Lou in de boekhandel, een stripreeks die ze zelf uitwerkte.

“Het begon eigenlijk allemaal met de tv-serie van de ­Elfenheuvel op Ketnet”, begint de jongedame haar verhaal. “Ik volgde die reeks en begon spontaan de personages uit die reeks te ­tekenen en verzon er een strip bij. Eens afgewerkt stuurde ik het naar Ketnet. Charlotte van Ketnet belde me op om te vragen of ze de strip mochten tonen. Niels De Stadsbader stelde mijn strip op tv voor en zei voor de camera dat ik er mijn werk van moest maken. Die zin heb ik goed onthouden en ik ben meteen in actie geschoten. Ik moest en zou een eigen strip maken.”

Humor

Die eigen strip is nu een feit. Meer zelfs, Sylvia heeft reeds tien albums van Team Lou klaar. “Mijn hondje Lou is de inspiratiebron van mijn eigen strip geworden”, gaat Sylvia voort. “Ik begon haar te schetsen en tekende er nog vier andere personages bij. ­Naargelang hun houding die ik neer tekende, begonnen er zich karakters te ontwikkelen. Ik gaf ze namen en vond dat ze een goed team vormden. Vandaar de naam Team Lou.”

Team Lou staat voor avontuur, spanning en vooral een flinke ­dosis humor. Niet alleen haar hond bood inspiratie, andere personages zijn gebaseerd op twee nonkels van Sylvia, haar moeder en zelfs op zichzelf. “­Eigenlijk weten ze het niet. Het zal voor hen ook een ­verrassing zijn wanneer ze de strips ­lezen.”

MEEST RECENT