© leo de nijn

Doek valt over meubelzaak Artenova

Artenova, de bekende meubelzaak in de Hendrik Consciencestraat in Mechelen, sluit binnen enkele maanden de deuren. “Met weemoed, maar goed overwogen. De crisis en de werken aan het station laten ons geen andere keuze”, zeggen de broers Knops.

Leo De Nijn

Na méér dan veertig jaar leggen de broers Jean-Pierre (60) en Michel (59) Knops er het bijltje bij neer. Alweer een generatie meubelverkopers voor de Mechelse geschiedenisboeken. “Het betere meubel heeft weinig of geen kans meer in deze crisistijden . Dat en de werken aan het nieuwe station zijn er voor ons te veel aan”, zo klappen Michel, Jean-Pierre en zijn vrouw Monique (59) uit de biecht.

De uitverkoop van Meubelen Artenova, vlakbij het centraal station, is volop aan de gang. De broers Knops zijn in de jaren zeventig beginnen werken in de meubelfabriek van hun vader Jos, die op z’n 67ste kwam te overlijden. Dat was in de Schoutetstraat, waar nu de intercommunale Ivarem is gevestigd.

“We mogen wel zeggen dat vader ons daar alle knepen van de stiel heeft geleerd. Maar zelfs toen al bewoog er heel wat in de meubelsector. Wie toen steevast bleef geloven in het ambachtelijk meubel – wat het Mechels Meubel in die tijd toch wel was – zou uit de boot vallen. Dat heeft onze familie op tijd ingezien. Daarom schakelden we over naar de meubelhandel. We kozen steevast voor collecties in kerselaar en massieve eik en dat is al die jaren hét handelsmerk van onze zaak geweest”, vertelt Michel.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio