© W&F

© W&F

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Roma loopt vol voor maaltijd met show en cadeautjes

Moslimjongeren organiseren feest voor 600 daklozen

Iedereen heeft recht op wat liefde en warmte, zeker tijdens de kille kerstdagen. Dat vindt ook Al Ikram, een organisatie uit Borgerhout die zich om daklozen bekommert. Op kerstavond hielden ze een groot kerstdiner met optreden in de Roma in Borgerhout.

dennis vansant

Bijna zeshonderd dak- en thuislozen en mensen die zich inzetten voor allerlei organisaties werden uitgenodigd op het jaarlijkse kerstdiner van Al Ikram. Dit jaar werd het echter voor het eerst gehouden in de magistrale concertzaal van de Roma in Borgerhout.

Het avondmaal bestond uit tomatensoep met Turks brood, een koude schotel, een vleesgerecht en een dame blanche als dessert. Een groot team serveerders bracht alles snel aan tafel, al was het soms opletten om niet te struikelen over de tientallen spelende kinderen.

Aan het einde van de avond waren er nog cadeaupakketjes voor de kinderen, met knuffelberen, chocolade, juwelensetjes en bouwdozen. Het dessert, een lekkere coupe dame blanche, werd rondgedeeld door Familie-actrice en showbizzfiguur Jacky Lafon.

Ook zanger en komiek Luc Caals kwam de avond opvrolijken. Met zijn groep De Grungblavers bracht hij twee nummertjes. “Het is fijn dat we dit kunnen doen voor de mensen”, laat hij weten. “Er hangt een mooie sfeer van solidariteit. Iedereen is er voor iedereen, en dat is hartverwarmend”, zegt organisator Nordin Cherkaoui.

Lees vrijdag meer over kerstdiners in Antwerpen in Gazet van Antwerpen - editie Stad

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio