© PHOTOPRESS.BE

Veldrijder Wietse Bosmans staat opnieuw aan de kant

Wietse Bosmans moet de crossfiets opnieuw een tijdje opbergen. Onderzoek bracht aan het licht dat de 22-jarige veldrijder nog altijd kampt met de ziekte van Lyme en daarom voor onbepaalde tijd moet rusten. Dat laat zijn ploeg BKCP-Powerplus weten.

Bij Bosmans werd begin oktober vastgesteld dat hij de ziekte van Lyme had, een infectieziekte die vaak wordt veroorzaakt door een tekenbeet. Pas in de Scheldecross op 13 december maakte hij zijn rentree in het veld. In de veldrit van Sint-Niklaas op 17 december behaalde hij nog een mooie derde stek, maar afgelopen weekend verging het hem minder goed.

‘Zowel in Essen als in Namen kampte hij met zuurstof- en dus krachttekort en bakte hij er niets van. Bosmans wordt net als in het seizoenbegin opnieuw geplaagd door opstoten van vermoeidheid’, zo klinkt het op de website van BKCP-Powerplus. Daarom werd nu beslist dat hij rust moet nemen. Het is nog niet duidelijk wanneer hij opnieuw wedstrijden zal rijden.

Zieke Sanne Cant hoopt op Zolder

© Isosport/Claessen

Sanne Cant (Enertherm-BKCP) wordt al de hele week geplaagd door een buikgriep. Het virus had waarschijnlijk vorig weekend al bezit van haar lichaam genomen, wat meteen haar mindere prestaties in Essen en Namen verklaart. In die laatste wedstrijd, de vierde manche van de Wereldbeker, redde Sanne met een zesde plaats maar nipt haar leidersplaats. Het nieuwe nummer 1 van de wereld hoopt komende vrijdag in de volgende manche in Heusden-Zolder haar leiderstrui te kunnen verdedigen.

Meer sportnieuws