Tuchtcommissie sust sp.a-ruzie

Herinx (links) en Hameau (rechts) Foto: Jef Wijckmans

Tuchtcommissie sust sp.a-ruzie

Print
Aartselaar - Na een periode van onenigheid binnen de sp.a-afdeling tracht de tucht- en geschillencommissie de brokken te lijmen. Toch is het vraag of het tussen schepen Willy Hameau en voormalig voorzitter Jean-Pierre Herinx ooit echt goed komt.

Bij de laatste verkiezingen raakte Willy Hameau (59) van sp.a dankzij het kartel met Groen twee jaar geleden verkozen. Een gelukkig samengaan met N-VA zorgde zelfs voor een onverhoopte schepenzetel.

Toch zorgde dit succes niet meteen voor interne rust, integendeel. Partijvoorzitter Jean-Pierre Herinx (62) werd na tien jaar niet meer verkozen. In zijn plaats hanteert nu Steve Hertoghs de voorzittershamer. Herinx was ook niet langer meer ‘on speaking terms’ met schepen Hameau.

De heibel in Aartselaar was ook tot bij de sp.a-top doorgedrongen. Zij nodigden Herinx deze week maandag uit voor een gesprek met hun tucht- en geschillencommissie.“Dankzij de aanpak van deze mensen is een akkoord uit de bus gekomen” zegt Herinx.. “Het is de bedoeling om onze afdeling te moderniseren. Vanaf januari start een nieuw project dat alle kansen moet krijgen.”

Ook Willy Hameau reageert ondertussen opgelucht.

Lees het hele verhaal woensdagin Gazet van Antwerpen - editie Metropool Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio