© BELGA

Bisschop Johan Bonny genomineerd door holebivereniging Cavaria

Met zijn statement dat de kerk homoseksualiteit moet aanvaarden, is de Antwerpse bisschop Johan Bonny genomineerd voor een Campaign Award van Cavaria.

(kld)

De Campaign Award wordt uitgereikt aan 'de beste holebi- en transgender gerelateerde campagne'. Er zijn drie genomineerden, onder wie de Antwerpse bisschop Johan Bonny. Naar aanleiding van de bisschoppensynode in Rome schreef Bonny een open brief aan zijn collega-bisschoppen waarin hij pleitte voor de aanvaarding van homoseksualiteit. 'Het belang van zijn pleidooi kan niet onderschat worden, gezien de morele invloed die de Kerk heeft in grote delen van de wereld', zegt Jeroen Borghs (Cavaria).

De twee andere genomineerden zijn een groep van 150 Europarlementariërs, The European Parliament Intergroup on LGBT Rights. Die voerden een campagne voor een stappenplan tegen homofobie en seksuele discriminatie. De laatste genomineerden zijn de ondertekenaars van de resolutie over de algemene maatschappelijke aanvaarding en gelijkschakeling van transgenders. Het gaat om Piet De Bruyn (N-VA), Johan Verstreken (CD&V), Jan Roegiers (SP.A), Elisabeth Meuleman (Groen), Boudewijn Bouckaert (LDD) en Annick De Ridder (toen Open VLD, nu N-VA).

Cavaria reikt die avond ook een Media Award uit aan media die het afgelopen jaar het holebi- en transgenderthema op een positieve manier onder de aandacht brachten. Productiehuis De Chinezen is genomineerd omwille van hun 'veelvuldige aandacht voor holebi’s en transgenders in verschillende programma’s'. In de shortlist zit ook Klasse.be, met een recent eerstelijnsdossier over holebi’s en transgenders.

De winnaars worden op 17 januari bekendgemaakt in de Gentse Vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER