Charleroi verlengt contract van sterkhouder

Foto: Photo News

Charleroi verlengt contract van sterkhouder

Print

Sporting Charleroi heeft de optie in het contract van sterkhouder Neeskens Kebano gelicht. De in Frankrijk geboren Congolese international ligt daardoor nog tot 2017 onder contract op Mambourg. Dat maakte SC Charleroi dinsdag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 22-jarige aanvallende middenvelder kwam in september 2013 over van het Franse Paris Saint-Germain, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Hij tekende toen bij Charleroi een contract tot juni 2015, met optie voor nog eens twee seizoenen.

Neeskens Kebano was dit seizoen in de Jupiler Pro League al goed voor vijf doelpunten en evenveel assists en is wekelijks bij de uitblinkers bij de Karolo’s, die mede dankzij zijn sterke prestaties zijn opgeklommen naar de vijfde plaats in de stand. Die prestaties wekten natuurlijk de belangstelling van meerdere clubs. ‘Ik had dan ook verwacht dat de club mijn contract zou verlengen, het is niet meer dan logisch’, vertelde Kebano op de clubwebsite. ‘Ik zit daar echter niet mee in mijn hoofd. In januari is er de Africa Cup en daarna kan ik me terug concentreren op het laatste deel van het seizoen met Charleroi. Pas nadien kunnen we bekijken of er voor mij mogelijkheden zijn, in België of in het buitenland.’

Meer voetbalnieuws