Sterrendiner haalt hoogste bedrag Music for Life ooit op

Print
Boom -

Federale regering schenkt 100.000 euro aan Music for Life. Maar nog meer geld werd opgehaald met het sterrendiner voor Een Hart voor Limburg, waarmee het hoogste bedrag ooit werd opgehaald voor Music For Life.

Premier Charles Michel en vicepremier Alexander De Croo hebben 200.000 euro geschonken aan de acties Music For Life en Viva For Life. Aan Vlaamse kant gaat 100.000 euro naar de vzw’s Plan België en SOS Kinderdorpen. Nog eens 100.000 euro vloeit aan Franstalige kant in de richting van de actie Viva For Life. Dat geld wordt gebruikt voor projecten die kinderarmoede bestrijden.

‘Het is essentieel dat onze medeburgers op zo jong mogelijke leeftijd maximale kansen krijgen. De eerste levensjaren zijn heel belangrijk. We kunnen ons niet veroorloven te wachten terwijl jonge kinderen lijden onder de kwetsbaarheid van hun ouders. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel solidariteit de acties losmaken’, zei premier Michel over de acties Music en Viva For Life.

‘Studio Brussel laat met ‘De Warmste Week’ opnieuw een warme golf door Vlaanderen gaan’, zei vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo die dinsdag persoonlijk de cheque kwam afleveren in De Schorre in Boom.

‘Overal zetten mensen acties op voor het goede doel. De federale regering vind het belangrijk om het engagement van al deze mensen te ondersteunen en trekt daarom 100.000 euro uit voor Music For Life. Dat bedrag verdelen we over twee goede doelen: Plan België en SOS Kinderdorpen. Die twee vzw’s zetten allebei in op de bescherming van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden. Kinderen die vaak geen thuis meer hebben en aan hun lot zijn overgelaten. Die kinderen een echte toekomst geven… daar willen we ons steentje toe bijdragen’, dixit De Croo nog.

‘Music For Life bewijst dat we niet in kille samenleving leven’

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bracht dinsdag eveneens een bezoekje aan Music for Life in Boom. Hij had geen cheque bij, maar wilde de actie wel een warm hart toedragen. Bourgeois verklaarde onder de indruk te zijn van de ‘warmte die de mensen uitstralen’. ‘Men zegt soms dat we in een kille, koude samenleving leven. Ik denk dat Music for Life het omgekeerde bewijst.’

Behalve de 100.000 euro voor Music for Life trok de federale regering ook 100.000 euro uit voor Viva For Life op RTBF. Aan Franstalige kant zal dat geld gebruikt worden voor projecten om kinderarmoede te bestrijden.

Recordbedrag

Studio Brussel meldde dinsdag ook nog dat elf Limburgse koks, zestig bedrijven en meer dan honderd vrijwilligers, in het kader van Music for Life, met een sterrendiner voor 550 genodigden uit de bedrijfswereld een recordbedrag van 180.000 euro opgehaald hebben.

Het is het grootste bedrag dat ooit door een actie werd opgehaald in de geschiedenis van Music for Life. Dat geld gaat naar de projecten van de vzw Een Hart voor Limburg, projecten die in het teken staan van maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg.

Nu in het nieuws