Dagpas Velo betalen kan met kredietkaart

Print
Antwerpen -

Toeristen die een Antwerps Velo-fietsje willen huren, kunnen aan de Grote Markt betalen met hun kredietkaart. Daar werd dinsdag een computerpaal geplaatst.

Tot gisteren kon je een dag- of weekpas voor het Velo-systeem enkel aanvragen via de website, de klantenbalie of een smartphone. “Maar in praktijk bleek er nog steeds een grote drempel”, zegt mobiliteitsschepen en schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA). "Een openbare betaalterminal moet het Velo-systeem nog aantrekkelijker maken voor toeristen en dagjesmensen.” Voorlopig staat er enkel een computerpaal aan de Grote Markt, maar als het van Kennis afhangt wordt het systeem ook op andere plaatsen geïntroduceerd. “Vooraleer effectief uit te breiden, wachten we de eerste resultaten en bevindingen af", klinkt het. "Maar we zijn wel al in gesprek met de NMBS over een betaalterminal in Antwerpen-Centraal.” Omdat het systeem elektriciteit en een internetverbinding nodig heeft, is het niet overal te implementeren. “Vandaar dat we eerst kijken naar opvallende gebouwen zoals het station of het MAS."

In andere steden wordt het betaalsysteem vaak geïntegreerd in de palen van de fietsstations zelf. Maar zoiets is in Antwerpen voorlopig niet mogelijk. “Een dergelijk systeem werd niet opgenomen in het vorige contract met Clear Channel”, zegt Kennis. “Dat loopt nog tot 2019, en is op dat vlak moeilijk te herzien.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio