Havenpaviljoen MAS viert 250.000ste bezoeker

Archiefbeeld Foto: Photo News

Havenpaviljoen MAS viert 250.000ste bezoeker

Print
Antwerpen -

Aan het Museum aan de Stroom (MAS) op het Antwerpse Eilandje heeft het Havenpaviljoen dinsdag zijn 250.000ste bezoeker verwelkomd sinds de opening ervan in februari 2011. Het paviljoen fungeert als bezoekers- en infocentrum voor de haven in de stad. De gelukkige bezoeker, een 24-jarige jongeman uit Antwerpen zelf, kreeg van het Havenbedrijf een smartphone met ‘haven-app’ erop.

Het Havenpaviljoen ligt aan de voet van het MAS en kwam er om de haven dichter bij het grote publiek te brengen en de troeven ervan meer ruchtbaarheid te geven. Het bevat onder meer een 360°-projectiescherm met een filmpje over containeroverslag en infoschermen met touchscreens over de werking van de haven, de in de haven aanwezige bedrijven en het milieu. Op de grond bevindt zich een enorm fotografisch plan van het hele havengebied en de stad waarop je de verschillende bedrijfsterreinen en dokken kan ontwaren, en waar bewoners van de wijde omgeving zelfs hun woning op kunnen zoeken.

Het MAS Havenpaviljoen is vrij toegankelijk voor het publiek, zes dagen op zeven (op maandag is het gesloten) en dat van 9.30 uur tot 17.30 uur. Naast een infopunt is het ook een ontmoetingsplaats voor de havengemeenschap, dankzij af te huren ruimtes voor bedrijven, scholen en verenigingen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio