Vrouw rijdt in op agenten ‘omdat ze geen alstublieft zeiden’

Archiefbeeld Foto: Photo News

Vrouw rijdt in op agenten ‘omdat ze geen alstublieft zeiden’

Print
Gent / Lovendegem -

Het hof van beroep in Gent heeft een 42-jarige vrouw uit Lovendegem veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel omdat ze met haar wagen inreed op twee agenten. Haar excuus: 'Die agenten hadden niet eens ‘alsjeblieft’ gezegd toen ze vroegen mijn wagen te verplaatsen.'

De feiten dateren van 5 februari dit jaar in Gent. De vrouw - geboren in de Sovjet-Unie - parkeerde haar wagen in de buurt van het centrum van Gent midden op straat om sigaretten te gaan kopen. Hierdoor ontstond een opstopping in het verkeer.

Een vrouwelijke agente verzocht haar eerst haar wagen dringend te verplaatsen, maar daar had ze geen oren naar. Ze had naar eigen zeggen eerder al negatieve ervaringen gehad met vrouwelijke agenten. Daarop sprak een mannelijke collega haar aan en maande haar nog eens aan de wagen te verplaatsen.

Opnieuw weigerde ze. 'Hij zei niet eens ‘alsjeblieft’! In Rusland waar ik vandaan kom zegt zelfs een clochard ‘alstublieft’!' Toen ze toch wegstoof, moesten de agenten wegduiken. In eerste aanleg werd ze veroordeeld tot zes maanden effectief. Dat werd door het hof nu gemilderd tot zes maanden met uitstel.

.

Nu in het nieuws