© Photo News

Veldrijder Thijs van Amerongen moet vier weken rusten

Veldrijder Thijs van Amerongen moet op doktersadvies vier weken rusten. De Nederlander is overtraind, zo bleek uit testen aan de VUB. Dat maakte zijn team Telenet-Fidea dinsdag bekend.

Veldrijden op Sportwereld.be

‘Officieel heet het dat hij in een situatie van non functional overreaching zit’, aldus ploegdokter Peter T’Seyen. In de tweede helft van januari gebeuren nieuwe onderzoeken en op basis daarvan zal worden beslist hoe het verder moet. In het beste scenario herneemt Van Amerongen eind januari.

‘Ik ben opgelucht dat ik eindelijk weet wat er aan de hand is’, stelde Van Amerongen, die de drukste weken van het veldritseizoen mist. ‘Nu kunnen we er ook iets aan doen. We vermoedden al een tijdje dat er wat scheelde en dat is nu bevestigd. Sinds de cross in Zonhoven kan mijn lichaam niet geven wat het normaal in zich heeft. Dat zorgde voor een heel frustrerend fietsen. Ik ga nu vier weken intens rusten. Ik mag een uurtje, soms twee uur, de weg op, maar enkel als een echte wielertoerist. De rest is uit den boze. Zo moet mijn lichaam de kans krijgen om helemaal te recupereren. Binnen zes weken word ik opnieuw getest en zien we verder. Als ik op dat moment het licht op groen krijg, kan ik het seizoen misschien nog goed eindigen, maar dat is afwachten.’

Meer sportnieuws