Strengere beveiliging voor premier Michel na ‘frietgooien’

Foto: BELGA

Strengere beveiliging voor premier Michel na ‘frietgooien’

Print

Premier Charles Michel (MR) krijgt én aanvaardt forsere beveiliging, als gevolg van de ernstige en gerichte bedreigingen aan zijn adres.

Morgen, woensdag zitten alle bevoegde diensten samen om extra maatregelen uit te werken om de veiligheid van de eerste minister beter te garanderen, zo zegt zijn woordvoerder. De coördinatievergadering komt er na het bijzonder stuntelige optreden van agenten van de Staatsveiligheid maandag. Zij konden niet verhinderen dat enkele vrouwelijke betogers Michel met friet en mayonnaise bekogelden.

Welke maatregelen exact worden genomen, wordt morgen beslist. Maar het staat zo goed als vast dat er bij alle verplaatsingen van de premier - ook in de privésfeer - extra veiligheidsagenten worden ingezet. Ook komen er extra veiligheidsmaatregelen, zowel aan het kabinet van de premier in de Wetstraat, aan zijn ambtswoning in de Lambermonstraat als in zijn privé-sfeer. ‘Het gaat zowel om zichtbare als niet-zichtbare maatregelen’, zo klinkt het nog.

Michel zal de forsere bescherming ook aanvaarden. Enkele dagen geleden nog stelden de veiligheidsdiensten aan Michel voor om zich voortaan te verplaatsen in een gepantserde wagen. Michel wilde daar toen niet van weten. Mogelijk wordt dat voorstel morgen opnieuw op tafel gelegd door de veiligheidsdiensten. Ook de familieleden van Michel zullen zich naar extra veiligheidsmaatregelen moeten schikken, wat mogelijk een grote impact zal hebben op hun doen en laten, de komende feestdagen.

Op de vergadering morgen zal zo goed als zeker het gehanteerde dreigingsniveau voor premier Charles Michel ook worden verhoogd. Dat zou vandaag nog steeds op niveau 2 hebben gestaan, wat geldt als ‘gemiddeld’. En dat is vreemd, gelet op het nieuws dat er zeer ernstige bedreigingen aan het adres van Michel zijn geuit.

.

Nu in het nieuws