Gratis Shopping Shuttle in Mechelen groot succes

Patrick Ninite en Christine Verstraete van Hallo Taxi Mechelen verzorgen de gratis Shopping Shuttle voor de stad. Foto: Sven Van Haezendonck

Gratis Shopping Shuttle in Mechelen groot succes

Print
Mechelen - De gratis Shopping Shuttle in Mechelen is een regelrecht succes. Sinds de start deze zomer hebben al zo’n 16.000 shoppers gebruik van gemaakt van de minibusjes die gratis randparkings verbinden met de binnenstad.

De stad heeft tot nog toe bijna 12.000 gebruikers geteld. Maar volgens Hallo Taxi Mechelen dat de ritten verzorgt, zijn het er eigenlijk meer. “Zo’n 16.000, want van de eerste weken zijn er geen officiële cijfers beschikbaar. Die hebben wij wel zelf bijgehouden”, zegt Patrick Ninite van Hallo Taxi Mechelen.

Stad denkt aan uitbreiding

In de begroting van 2015 is er voor de gratis Shopping Shuttle opnieuw een budget van 80.000 euro ingeschreven. Volgens schepen van Economie Wim Jorissen (N-VA) denkt de stad aan uitbreiding. “Wij hebben inderdaad klanten die het jammer vinden dat de busjes niet tijdens de week rijden. Met sommige mensen zijn we zelfs al bevriend. Zo is er een koppel uit Putte dat elke week de shuttle neemt om naar de zaterdagmarkt te komen”, vertelt Ninite.

Zelfs Nederlanders rijden mee

Met het initiatief spreekt de stad ook een publiek aan dat ruimer is dan het Mechelse. “Wij hebben klanten uit Antwerpen, Gent en Limburg. En zelfs Nederlanders rijden mee. Meestal hebben ze dan iets over de gratis Shopping Shuttle gelezen op de website van de stad of op de website van jullie krant”, legt Patrick Ninite uit.

Dienstregeling

De Shopping Shuttle rijdt op zaterdag van 10u tot 19u en op koopzondagen van 11 tot 19u. De komende twee zondagen, 28 december en 4 januari 2015, zijn de winkels in het centrum trouwens geopend van 11 tot 18u. Het weekend van 27 en 28 december vertrekken de minibusjes uitzonderlijk vanaf de parking van Telenet.

Alle info over de Shopping Shuttle kan je hier vinden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio