Standard reageert geprikkeld op zware schorsing voor Enoh

Eyong Enoh wordt door scheidsrechter Boucaut met rood van het veld gestuurd Foto: Photo News

Standard reageert geprikkeld op zware schorsing voor Enoh

Print
Standard-middenvelder Eyong Enoh heeft dinsdagmiddag geen goede herinnering overgehouden aan zijn zitting voor de Geschillencommissie. De Kameroener kreeg maar liefst vijf speeldagen schorsing opgelegd en moet een boete van 1.600 euro betalen. Standard gaat niet in beroep maar reageerde geprikkeld op de uitspraak.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Van de vijf speeldagen schorsing is er één met uitstel, die op 10 oktober werd uitgesproken, die nu effectief wordt. De 1.600 euro boete is de normale sanctie in verhouding met het aantal schorsingsdagen. Het betekent in elk geval dat Standard geen beroep kan doen op zijn aanjager in de komende vijf wedstrijden, aangezien de Rouches niet in beroep gaan tegen de uitspraak. 'Standard en Eyong Enoh aanvaarden deze schorsing, in de hoop dat er ook in de toekomst nog zware straffen zullen worden uitgesproken', klonk het in de mededeling van de Luikenaars.

De Kameroense international speelt nog maar sinds oktober in de Jupiler Pro League, maar was dinsdagmiddag wel al aan zijn tweede bezoekje bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal toe. Mede daarom is de strafmaat zo zwaar. Zijn eerste rode kaart kreeg hij op 5 oktober in zijn debuutmatch tegen Club Brugge. Enoh ging afgelopen weekend opnieuw over de rooie in de wedstrijd tegen Gent, toen hij bij een 1-1 stand in de 37e minuut een vliegende tackle, met beide benen vooruit, inzette op Gent-middenvelder Brecht Dejaegere. Scheidsrechter Alexandre Boucaut aarzelde niet en stuurde de Kameroener naar de catacomben. Standard won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Meer voetbalnieuws