Geestelijke vader van ‘Allo Allo!’ en ‘Are You Being Served?’ overleden

Foto: YouTube

Geestelijke vader van ‘Allo Allo!’ en ‘Are You Being Served?’ overleden

Print

De Britse scenarist Jeremy Lloyd, die meeschreef aan de beroemde komische tv-reeksen ‘Allo Allo!’ en ‘Are You Being Served?’, is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC dinsdag.

Lloyd stierf in het ziekenhuis, waar hij was opgenomen met een longonsteking, zo heeft zijn manager aan de Britse zender meegedeeld.

Lloyd werkte van 1972 tot 1985 samen met David Croft aan het scenario van het populaire BBC-programma ‘Are you being served?’, een komische reeks die zich afspeelt in de verkoopafdeling van het Londense warenhuis Grace Brothers.

Tussen 1982 en 1992 schreef hij samen met Croft ook ‘Allo Allo!’, een reeks over de lotgevallen van de Franse caféuitbater René Artois die tijdens de Tweede Wereldoorlog zowel het verzet als het Duitse bezettingsleger te vriend wil houden en daardoor in de meest absurde situaties verzeild raakt.

Lloyd was ook korte tijd getrouwd met de Britse actrice Joanna Lumley, die meespeelde in Are you being served?, maar vooral bekend is door de rol van Patsy Stone in de serie Absolutely Fabulous.

.

Nu in het nieuws