Uitvaart Walter De Buck wordt muzikaal eerbetoon

Print

De uitvaart zaterdag van Walter De Buck wordt een muzikaal eerbetoon. Onder meer Patrick Riguelle, Alex Rambaut en Yves Meersschaert zullen zaterdagnamiddag eer betuigen aan de zondag overleden Gentse zanger-beeldhouwer. Het publiek is welkom in de Bijloke vanaf 13.00 uur.

'Het wordt een publiek afscheid zoals Walter het zelf wilde', zegt zijn familie in een mededeling. De uitvaart vindt plaats in de Gentse Bijloke, waar de overleden kunstenaar vanaf 13.00 uur gegroet kan worden. Vanaf 14.00 uur start in de concertzaal een muzikaal eerbetoon, gebracht door muzikanten waarmee Walter De Buck samenwerkte.

In de Bijloke kunnen duizend mensen terecht, er zullen zowel grote schermen in de foyer als in de binnenplaats staan, waardoor de capaciteit veel groter wordt. De Bijloke is bereikbaar via de Jozef Kluyskensstraat en de Godshuizenlaan.

De familie vraagt om geen bloemen of kransen mee te brengen, maar zegt dat één bloem wel een mooi gebaar is. Het oeuvre van Walter De Buck zal in de toekomst een definitieve plek krijgen in 'De Tuin van Walter'. Die tuin zal overigens publiek toegankelijk zijn, wie het project wil storten kan dat op BE 88-892009753741.

Walter De Buck wordt later in intieme kring begraven.

.

Nu in het nieuws