Verdachten “rijdende bom” vrijgelaten bij gebrek aan bewijs

Foto: Politie

Verdachten “rijdende bom” vrijgelaten bij gebrek aan bewijs

Print
Merksem - De politie heeft maandagavond na een wilde achtervolging meer dan 160 kilo zwaar vuurwerk gevonden in een Nederlandse wagen. De verdachten werden opgepakt, maar even later weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. De twee Chilenen, die in de buurt van de na een achtervolging achtergelaten wagen waren gevat, ontkennen iets met de feiten te maken te hebben.

Bij een controle in Zeeland, maandag omstreeks 22 uur, sloegen twee verdachten op de vlucht en reden in op de politiecontrole. De Nederlandse politie zette de achtervolging in in de richting van België. De federale wegpolitie, de Antwerpse politie en een politiehelikopter kwamen hulp bieden.

Even verloren de agenten de auto uit het oog ter hoogte van het afrittencomplex aan de Leugenberg in Ekeren, maar de wagen werd door een ploeg van de federale wegpolitie opnieuw opgemerkt ter hoogte van Stabroek. Toen de bestuurder doorkreeg dat hij zijn achtervolgers niet had kunnen afschudden, beging hij een aantal zware overtredingen. Zo reed hij op een gegeven moment terug richting Nederland, tegen de richting in.

Uiteindelijk verliet de Ford Fiesta de A12 aan het afrittencomplex Merksem-Luchtbal en reed zich even verderop vast in de modder naast de spoorwegberm in de Tjalkstraat. Aan de Groenendaallaan werd een van de verdachten onmiddellijk door een patrouille opgepakt, de tweede kon worden ingerekend met behulp van de politiehelikopter.

Jeansbroeken

Naast de achtergelaten auto vond de politie enkele dozen met vuurwerk, samen goed voor zo’n 161 kilogram, en meer dan 500 vuurpijlen van verschillende soorten, waaronder enkele zeer gevaarlijke. Ook werden er dertien nieuwe jeansbroeken in de auto aangetroffen.

Omwille van veiligheidsredenen werd er onmiddellijk een veilige zone van 50 meter rond de wagen ingesteld en werd de brandweer verwittigd.

De twee verdachten, Chilenen van 49 en 22, werden voor verder onderzoek meegenomen. Ze werden aangehouden, maar dinsdag opnieuw in vrijheid gesteld. "Het parket is van oordeel dat er op dit moment te weinig aanwijzingen zijn om de twee te linken aan het bewuste voertuig", klinkt het. "Het onderzoek loopt verder."

Bekijk hier de reportage van ATV:

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio