Mode

Modemerk maakt jas die licht geeft

Print
Het Italiaanse modemerk Nemen heeft een jas ontwikkeld die licht geeft. Voorzien van de nodige LED-lichtjes en een aluminium bekleding beschermt het je niet alleen in het donker, maar ook tegen gure weersomstandigheden.

De ‘Nemen L.E.D. Jacket’ is een experimenteel project van het merk, dat bekend staat om zijn onderzoek in de ontwikkeling van textiel en functionaliteit van sportkleding. In de reflectieve jas zijn er optische vezels verweven, waardoor er een geheel wordt gecreëerd dat volledig verlicht is door een systeem van twaalf LED-lichtjes. Deze lichtjes zijn aangesloten op twee herlaadbare batterijen, die acht uur mee gaan.

Binnenin is er een speciale aluminium voering voorzien zodat de eigen lichaamswarmte zo min mogelijk kan ontsnappen. Zo is er maximale bescherming tegen koude temperaturen en gure wind. Naast de zichtbaarheid en bescherming is de jas ook comfortabel dankzij de voorafgaande ergonomische studie.

Voorlopig wordt de jas echter enkel op specifieke vraag van klanten gemaakt, die er dan zo’n 2.400 euro voor neertellen. 

NIET TE MISSEN