Moeder van Sven Nys: "De echtscheiding moet meespelen"

Sven Nys en zijn moeder. Foto: Belga

Moeder van Sven Nys: "De echtscheiding moet meespelen"

Print
Ook de moeder van Sven Nys heeft er het raden naar waarom haar zoon ineens die terugval in resultaten kent. “Indien we wisten wat er aan de hand was, dan was alles in een handomdraai opgelost”, zegt Vera Galicia (60). “Persoonlijk denk ik dat de echtscheiding ook ergens moet meespelen, maar Sven weerlegt dit.”

De moeder van Sven Nys weet ook niet wat er precies met haar zoon scheelt. “Iedereen in de familie, Sven incluis, is voorbereid op de dag dat de jongeren de macht overnemen. Als je aan topsport doet en ouder wordt, dan weet je dat er een moment komt waarop de generaties elkaar kruisen. Wout Van Aert is bijvoorbeeld nu al een steengoede renner. Toch is het ook voor ons zo onverwacht wat er de afgelopen weken met hem gebeurde. Na Essen zei hij: moeder, ik kan momenteel niet beter.”

“We zoeken allemaal naar wat de reden van deze dip kan zijn. Coach Paul Van Den Bosch weet het niet, ploegleider Jan Verstraeten noch zijn vader François, en ik al evenmin”, zegt Vera Galicia. Sinds de echtscheiding probeert ze met haar man haar alleen levende topsporter nog meer te steunen.

“Sven blijft ook tegen mij beweren dat het niets te maken heeft met zijn veranderde privéleven, maar als moeder van de familie kan ik dat gewoon niet geloven. Het spreekwoord zegt toch ‘scheiden doet lijden’. Geef toe, het is voor iedereen toch altijd een beetje lijden. Wie je ook bent, wat je ook doet.”

Lees het volledige interview dinsdag in Gazet van Antwerpen

Meer sportnieuws