© rr

Twee jaar na dood van Priscilla (14) nieuwe huiszoeking

In de loop van de voorbije zomer hebben speurders van de federale gerechtelijke politie nieuwe onderzoeken uitgevoerd in de woning van Johan D.V., de volwassen verdachte in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. Het parket wenst verder geen commentaar te geven over het verloop of de stand van het onderzoek.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli 2012 dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden 3 verdachten opgepakt: de 42-jarige Johan D.V., de toen 12-jarige J. en de toen 16-jarige A. Die hadden het meisje urenlang gepest in de woning van D.V. en hadden nadien het lijk verborgen. D.V. werd aangehouden en de 2 minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst, A. eerst in Everberg en vervolgens in Mol, en J. in Ruiselede. In het najaar van 2013 werden beide jongeren overgeplaatst naar een begeleidingstehuis terwijl Johan D.V. in februari 2013 al vrijkwam na een procedurefout.

Het gerechtelijk onderzoek sleept sindsdien aan, hoewel de wetsgeneesheer al na zes maanden zijn eindverslag neerlegde waarin geconcludeerd werd dat het meisje zeer waarschijnlijk door asfyxie om het leven was gekomen. Voorbije zomer werden dan nog nieuwe onderzoeken uitgevoerd in de woning van Johan D.V. Volgens Het Laatste Nieuws werd voegselcement van de tegels in de living weggeschraapt om te analyseren, het parket zegt enkel dat er een aantal zaken geverifieerd werden. Wanneer het onderzoek zou afgesloten worden, is nog niet duidelijk.

Nu in het nieuws